Tulosta | Tekstikoko: + -

Ajankohtaista

Vihdin liikuntapalvelut: lapsiperheiden liikuntapaikkatreffit (24.04.2014)

Liikunnalliset hetket leikkipuistoissa ja lähiliikuntapaikoissa lapsiperheille: ...

Yrityksen verosuunnittelu ja veromuutokset -seminaari (24.04.2014)

Yrityksen verosuunnittelu ja veromuutokset -seminaari Verot ...

Vihdin kunta mukana Siivouspäivän kirpputoritapahtumassa toukokuussa 24.5.2014 (22.04.2014)

Lauantaina 24.5. on valtakunnallinen Siivouspäivä, johon ...

Haku avoimien päiväkotien varhaiskasvatusryhmiin kaudelle 2014-2015 (17.04.2014)

HAKU AVOIMIEN PÄIVÄKOTIEN VARHAISKASVATUSRYHMIIN TOIMINTAKAUDELLE 2014-2015 ...

Koko perheen vapputapahtuma (15.04.2014)

Koko perheen vapputapahtuma Nummelan seurakuntakeskuksessa ke ...

Tanssikimara su 27.4. (09.04.2014)

Tule tutustumaan erilaisiin tansseihin Tanssikimara-tapahtumaan, tapahtuma ...

Puistojumppaa Kirkonkylällä (09.04.2014)

Puistojumppaa Kirkonkylällä: esite (pdf)   ...

Muisti-iltapäivä 6.5. Karkkilassa (09.04.2014)

MUISTI-ILTAPÄIVÄ Tiistaina 6.5.2014 kello 14.30 ...

Ilmoittaudu nuorten kuntonyrkkeilyyn (07.04.2014)

Nuorten kuntonyrkkeilyyn ilmoittautuminen alkaa ma 7.4.14 ...

EU-vaalit 25.5. Lue lisää Euroopan parlamentin vaaleista (04.04.2014)

EU-vaalit 25.5., ennakkoäänestys kotimaassa 14.- 20. ...

Kesän leirien ja retkien ilmoittautuminen alkaa ma 31.3. klo 17 (31.03.2014)

Liikuntapalveluiden ja nuorisopalveluiden kesän leirien ja ...


Veteraanijuhla 27.4.2014 Vihdin kirkonkylässä

Vihdin kunta ja seurakunta järjestävät jälleen kerran veteraanijuhlan Vihdin kirkonkylässä sunnuntaina 27.4.2014. Sankarihaudoilla on sanamessun ajan perinteinen kunniavartio. Messun jälkeen on sankarihaudoilla seppelten lasku sekä puhe. Veteraanijuhla jatkuu Vihdin seurakuntatalossa. Rintamaveteraaneille ja heidän puolisoilleen on mahdollisuus kuljetukseen.

Veteraanipäivää juhlistetaan Vihdissä jälleen perinteisin menoin Vihdin kirkonkylässä huhtikuun viimeisenä sunnuntaina. Vihdin Reserviupseerit ja Aliupseerit sytyttävät kynttilät sankarihaudoille jo edellisenä iltana klo 18. Vihtiläisten reservin aliupseerien kunniavartio järjestäytyy sankarihaudoille kello 9. 45 ja messu alkaa kello 1o Vihdin kirkossa. Messun liturgina toimii Antti Kurkola, saarnan toimittaa Tuula Kiiski ja kanttorina on Ulla Eho-Saario. Kirkossa laulavat Tyttökuoro Piritat ja Reserviläiskuoro. 

Messun jälkeen on seppelten lasku sankarihaudoilla, jossa on myös juhlaliputus. Vihdin sankarihautausmaalla on 225 valkoista ristiä, osa vainajista on haudattu sukuhautoihin. Kaiken kaikkiaan 264 vihtiläistä antoi henkensä isänmaan vapauden puolesta. Heidän yhteisenä muistomerkkinään on kuvanveistäjä Heikki Varjan teos "Hyvästijättö". Puheen pitää kirkkoneuvoston varapuheenjohtaja Pentti Aspila. Sankarihaudoilla esiintyy Reserviläiskuoro.

Vihdin seurakuntatalossa pidetään veteraanijuhlan lounastilaisuus kello 11.30 alkaen. Tilaisuuden musiikista vastaa Meeri Koskinen (harmonikka) sekä Reserviläiskuoro. Veteraanijuhlan tervehdyssanat lausuu kunnanvaltuuston puheenjohtaja Tiina Noro. Juhlapuheen tilaisuudessa pitää kansanedustaja Raija Vahasalo aiheenaan Tahto puolustaa isänmaata. Nuorisovaltuuston tervehdyksen esittää puheenjohtaja Riina Siivonen. Juontajina toimivat Pinja Lehmus ja Auri Lukkarinen. Tilaisuuden päättää yhteisesti laulettu Maamme-laulu, säestäjänä kanttori Ulla Eho-Saario.

Kuljetusta tarvitsevat rintamaveteraanit ja puolisot voivat ottaa yhteyttä Juhani Rantaan keskiviikkoon 23.4. mennessä puh. 0500 817 373.

Lämpimästi tervetuloa! 

 


 

Vihdin kunnanvaltuuston kahden seuraavan kokouksen videointikokeilu

Vihdin kunnanvaltuuston kaksi seuraavaa kokousta on päätetty videoida. Pilotoinnin tavoitteena on laajentaa kuntalaisten mahdollisuuksia seurata kunnanvaltuuston kokouksia myös internetin avulla sekä selvittää kokemuksia videoinnin hyödyistä ja tarpeellisuudesta. Kokoukset pidetään huhtikuun 28. ja kesäkuun 2. päivänä Vihdin lukion auditoriossa Nummelassa. Kokousvideot ovat nähtävillä suorina lähetyksinä kokouksien aikana sekä jälkikäteen videotallenteina Vihdin kunnan kotisivujen Kunnanvaltuusto-kohdassa www.vihti.fi/hallinto/kunnanvaltuusto.

Vihdin kunnanvaltuuston puheenjohtaja Tiina Noro on ilahtunut valtuuston kokousten videointikokeilusta: "Parhaimmillaan kunnanvaltuuston kokousten videointi lisää kuntalaisten aktiivisuutta ja kiinnostusta yhteisiin asioihin ja päätöksentekoon. Verkkolähetyksillä pystytään lisäämään avoimuutta, päätöksenteon läpinäkyvyyttä ja lähidemokratiaa. Samalla toivottavasti osallistumisen kynnys kunnan asioihin mataloituu. Näillä kahdella videoinnilla kerätään kokemuksia ja palautetta, joten toivottavasti kuntalaiset hyödyntävät tilaisuutta seuraamalla kokouksia ja antavat kokousvideoinnista myös palautetta", kannustaa kunnanvaltuuston puheenjohtaja. ”Nuorten mediapajalaisten työpanos ja oppilaitosyhteistyö videointien toteuttamisessa ovat mielestäni upea juttu”, kiittelee Tiina Noro nuorten mukanaoloa.

”Tavallisesti kokousyleisönä on mukana vain muutama kuntalainen, joten toivomme luonnollisesti kokousten saavan suurempaa huomioarvoa ja näkyvyyttä reaaliaikaisen lähetyksen ja videoiden avulla. Kun kunnanvaltuuston kokouksia on mahdollisimman helppo seurata, lisää se kuntalaisten kiinnostusta kunnallispolitiikkaakin kohtaan”, arvioi kunnanjohtaja Sami Miettinen.

Vihdin kunta tekee videokokeilut yhteistyössä Letgee Creativen ja Doukas Artsin kanssa. Pilotoinnin toteutuksessa ovat vahvasti mukana Luksian Ratas-projektin Mediapaja Apaja sekä Vihdin yhteiskoulun 8. luokkien mediakurssi. Mediapajan kuvausryhmä koostuu vihtiläisistä työttömistä nuorista, jotka näin mediatyön harjoittelun lisäksi saavat samalla tietoa kunnallisista asioista. Letgee Creativen vastuulla on videokuvaus, lähetys ja tallennus sekä siihen liittyvä tekniikka, pilotoinnin koordinaattorina toimii Doukas Arts. Kokous videoidaan kolmella kameralla, joilla seurataan pääosin aina vuorossa olevaa puhujaa. Puheenvuorot äänitetään puhujakorokkeen mikrofoneilla. Videokokeilun avulla testataan myös lukion auditorion soveltuvuutta videointeihin ilman valtuutettujen istuinpaikoilla olevia mikrofoneja.

”Pilottihankkeella saadaan paljon arvokasta tietoa ja käytännön kokemusta valtuuston kokousten videoinneista. Lisäksi nähdään kuinka moni kuntalainen seuraa kokouksia reaaliaikaisesti ja kuinka moni katsoo kokousvideoita jälkeenpäin kotisivuiltamme. Näiden kahden pilotin avulla voimme myös toivottavasti verrata, onko esimerkiksi videotallenteista enemmän hyötyä kuin suorasta lähetyksestä”, kertoo Vihdin kunnan markkinointipäällikkö Tarja Jokiniemi. ”Moni lähikuntahan käyttää videointia valtuuston kokouksissaan, mutta kustannusten ja hyödyn suhteesta on vaikea saada arvioita. Videoinnin kustannukset kokousta kohden lienevät yleensä siinä tuhannen ja kahden tuhannen euron välissä, joka tällaisessa taloustilanteessa olisi huomattava investointi kunnalle. Nämä pilottikokeiluthan tehdään nyt talkoohengellä huomattavasti edullisemmin. Kokousajat ovat ilmeisesti myös hivenen pidentyneet videoinnin myötä. Toisaalta kuntalaisten on ehkä helpompi kommentoida kokouksia videoiden yhteydessä olevalla palautelomakkeella kuin pelkän kokouksen esityslistan ja pöytäkirjan perusteella”, pohtii Jokiniemi pilottihanketta.

Kunnanvaltuuston kokoukset alkavat kello 18.00 ja ovat avoinna yleisölle normaaliin tapaan videoinnista huolimatta. Videotallenteet ladataan kunnan kotisivulle mahdollisimman nopeasti, todennäköisesti jo kokousta seuraavana päivänä. Videoita editoidaan oppilasyhteistyönä, joten viivettä voi tulla koulutyön aikataulujen mukaan. Videoiden arkistointiajasta ei ole vielä tehty päätöstä, se päätetään pilottihanketta ja sen mahdollista jatkoa muutenkin arvioitaessa.

 


 

Kevään 2014 yritysilta

Kevään 2014 yritysilta pidetään 22.5 kunnantalolla alkaen klo 18, laita päivä jo kalenteriisi. Ohjelma varmistuu lähipäivinä. Ilmoittautumiset