Hävitä kinkun paistorasva oikein

Kinkun paistolientä ja -rasvaa voi käyttää ruoanlaitossa, esimerkiksi joulukinkun kastikkeeseen. Ylijäänyt paistorasva tai muu ruoanlaitossa syntyvä rasva tulee hävittää oikein – ei kaatamalla viemäriin.

Nestemäisen rasvan voi laittaa suljetussa pakkauksessa, kuten kiinni teipatussa maitotölkissä, sekajäteastiaan. Hyytynyt rasva sekä pienet määrät nestemäistä rasvaa paperiin imeytettynä voidaan laittaa biojätteeseen.

Kompostoriin voi kaataa lämpimän rasvan vaikka suoraan uunipelliltä. Myös hyytynyt rasva kelpaa kompostoriin. Kinkunrasva peitetään kompostorissa kuivikekerroksella, joka imee kosteutta ja toimii eristeenä suojaten lämmintä kompostimassaa.

Rasvatukos on yleisin syy viemäritukoksiin kodeissa. Rasva jähmettyy viemärissä ja muodostaa vähitellen tukoksen. Viemäreihin kertynyt rasva aiheuttaa myös hajuongelmia ja houkuttelee rottia.