Nuorisotalot avaavat ovensa elokuussa!

Syyskausi koputtelee jo ovella!

Kirkonkylän kerhokeskus Ohari avaa ovensa ke 10.8.
Nummelan nuorisokeskus Klubi avaa ovensa ma 15.8.

Katso tarkempia tietoja täältä ->

Otalammen putkirikko korjattu

Otalammen putkirikko on korjattu ja vedenjakelu toimii taas normaalisti.

 

Vihdin uusi kunnanjohtaja on Erkki Eerola

Vihdin kunnanvaltuusto teki päätöksen kunnanjohtajan valinnasta joulukuun kokouksessa 10.12.2018. Kunnanvaltuusto valitsi Vihdin kunnanjohtajan virkaan Erkki Eerolan.
Erkki Eerola on hallintotieteiden maisteri ja toimii tällä hetkellä talousjohtajana Vihdin kunnassa.
Hallintosäännön 29 §:n mukaan kunnanjohtaja valitaan toistaiseksi voimassa olevaan virkaan.

Hakemusprosessi:
Kunnanhallitus päätti 29.10.2018 (§ 169) nimetä kunnanjohtajan virkavalintaa valmistelevan työryhmän, johon nimettiin kunnanhallituksen ja kunnanvaltuuston puheenjohtajistot.
Hakuajan puitteissa hakemuksen jätti 17 hakijaa, joista 16 täytti viralle asetetut kelpoisuusehdot. Lisäksi kolme henkilöä antoi suostumuksensa virkaan.
Valintaryhmä kutsui haastatteluun 7 hakijaa. Haastattelut suoritettiin 13.11., 14.11. ja 19.11.2018. Rekrytoinnissa valintaryhmää avusti rekrytointikonsultti. Hakemusten, haastattelujen ja referenssien tarkistamisen jälkeen syntyvän kokonaisarvion jälkeen valintaryhmä teki esityksensä kunnanjohtajan valinnasta kunnanhallitukselle. Päätöksen kunnanjohtajan valinnasta teki kuntalain 41 §:n mukaan kunnanvaltuusto.
Kunnanvaltuusto suoritti kunnanjohtajan vaalin. Suljettuna lippuäänestyksenä suoritetussa vaalissa annettiin yhteensä 43 ääntä. Erkki Eerola sai 26 ääntä ja Eero Vainio 17 ääntä. Näin ollen kunnanvaltuusto oli valinnut Vihdin kunnanjohtajan virkaan Erkki Eerolan.

Lisätietoa Otalammen putkirikosta

Tiedote 10.12.2018 klo 12.45

Otalammen vesikatko on saatu rajattua kartan mukaiselle alueelle. Kohteessa parhaillaan menossa puunkaato, jonka jälkeen päästään vesijohdon korjaustöihin. Vesikatkon kestoa ei ole mahdollista vielä arvioida.

Lisätietoja vesihuoltomestari Kim Lindström p. 0500 818 031

Thromos Kirkonkylän kirjastossa 10.12.

Lauluyhtye Thromos laulaa ”hiukan jouluisia lauluja” tänään 10.12.2018 Kirkonkylän kirjastossa klo 18. Tervetuloa katsomaan ja kuuntelemaan!

 

Patikointi kevät 2019

Kevätkauden patikkaretkille voi jo ilmoittautua mukaan, mutta viimeistään viikkoa ennen retkeä sähköpostilla meri.viljanen(at)vihti.fi. Lisätietoja saa samasta osoitteesta.

Kohteisiin mennään kimppakyydein, lähtöpisteisiin voi saapua myös suoraan kunhan se on sovittu erikseen.

Kevät 2019

19.1.2019 Komiharjun muinaisranta (4-7km), Vihtijärvi > vaikeustaso: keskivaativa ja kesto 2-3h. Hinta 5€/hlö.

16.2.2019 Kahden piilon kierros (11,5km), Hyvinkää > vaikeustaso: keskivaativa ja kesto 4-5h. Hinta 5€/hlö.

2.3.2019 Sahajärven kierros (9km), Teijon kansallispuisto > vaikeustaso: keskivaativa ja kesto 3-4h. Hinta 10€/hlö.

6-7.4.2019 Aurinko-Ilves vaellusreitti (31km) > vaikeustaso: keskivaativa-vaikea ja kesto 2vrk.

4.5.2019 Alhonniitun ulkoilualue (5km), Nurmijärvi > vaikeustaso: helppo-keskivaativa ja kesto 2-3h. Hinta 5€/hlö.

(15-16.6.2019) Örön linnakesaari, Saaristomeren kansallispuisto > vaikeustaso: helppo-keskivaativa ja kesto 1-2vrk.

Tapahtumat facebookissa

Muutokset mahdollisia!

Otalammen putkirikko paikannettu

Tiedote 10.12.2018 klo 10.10

Otalammen putkivuodon vuotokohta on paikannettu työväentalon lähistölle.
Putkirikon laajuus kartoitetaan ja vuodon vaikutusalue pyritään rajaamaan mahdollisimman pieneksi. Tarkempi tiedotus vaikutusalueesta, kun kartoitus on tehty.

Pahoittelemme vuodosta aiheutuvaa haittaa.

Lisätietoja vesihuoltomestari Kim Lindström p. 0500-818 031

Putkivuoto Otalammella

Tiedote 10.12.2018 klo 8.05

Otalammen suunnalla on ilmennyt putkivuoto. Tilannetta ja vuodon laajuutta selvitetään ja asiasta tiedotetaan tarkemmin, kun tilanne selvitetty.

Vihdin kunta elinvoimaisuudella kolmen kärkeen Suomen Liikkuvin Kunta -kilpailussa

Vihdin kunta on päässyt ehdolle Suomen liikkuvin kunta –kilpailussa. Kunnan strategiassa elinvoima ja liikkuminen ovat pääteemoja. Voittaja julkistetaan 17.1.2019 järjestettävässä Urheilugaalassa.

Liikunnan tukeminen on Vihdin kuntastrategiassa

Vihdissä harrastamisen helppous sekä liikkumisolosuhteiden edistäminen on tunnistettu vetovoimatekijöiksi kilpailussa uusista asukkaista. Tämä näkemys on kirjoitettu auki Vihdin kunnan strategiaan, jossa on kaksi pääteemaa: elinvoima ja liikkuminen. Sloganiksi on valittu ”Asu siellä, missä elät! –Aktiivisten ihmisten Vihti”. Kesällä 2018 Vihdin kunnassa toteutettiin organisaatiouudistus, jonka myötä perustettiin aktiivisuutta tukemaan uusi Elinvoimapalveluiden palvelukeskus.

Vihdissä liikunnan tulokset ovat olleet hyviä jo TEAviisarin käyttöönotosta, eli vuodesta 2010 alkaen. Vihdin kunnan liikuntatoimenjohtaja Raija Ranta-Porkka on tyytyväinen siihen, että pitkäjänteinen työ liikunnan edistämiseksi Vihdissä on huomattu myös Kuntaliitossa.

Liikunta on mukana Vihdin kaikkien aikojen suurimmissa investointihankkeissa

Vihdin kirkonkylän koulukeskus Campus on Vihdin kunnan historian suurin yksittäinen investointi ja yksittäinen liikuntakokonaisuus. Noin puolet koko investoinnista käytetään liikunnan edistämiseen. Campuksen liikuntahallia rakennetaan jo, ja tulevaisuudessa valmistuu lähiliikunta-alue, jonne rakentuvat useiden eri lajien liikuntapaikat.

Vihdin Etelä-Nummelan alueelle on suunnitelmissa koulu- ja päiväkotikeskus ja kokonaisuuteen sisältyvä liikuntapuisto. Puiston rakentaminen on käynnistetty Suomen ensimmäisiin kuuluvalla estetemppuradalla, Pajuniityn Bootcampilla. Rata syntyi osallistuvan budjetoinnin tuloksena ja Kompanin Suomen Unelmien liikuntapaikka -kilpailun yhteistyönä. Lisäksi alueella on jo koirapuisto. Puiston rakentamista jatketaan monitoimihallilla

Yhteisöllisyys tekee eri ikäisten liikkuminen mahdolliseksi Vihdissä

Lähes 30.000 asukkaan Vihdin kunnan noin 200 liikuntapaikkaa ylläpidetään kunnan omalla työllä ja järjestö- ja yritysverkoston avulla. Liikuntapaikkojen sijoittuminen koulu- ja päiväkotitoiminnan yhteyteen on mahdollistanut korkean käyttöasteen. Viikoittain järjestöt ja liikuntapalvelut liikuttavat noin kahtatuhatta kuntalaista, minkä lisäksi noin 200 henkilöä liikkuu vapaaehtoisten lähiliikuttajien vetämissä ryhmissä. Kunnan liikuntatiloissa olevat välineet ovat jokaisen tilankäyttäjän vapaasti käytettävissä. Vihdin oma erikoisuus on seikkailu-liikuntatapahtuma Vihti Race. Vihti Racea on järjestetty vuodesta 2008 alkaen ja se vetää osallistujia myös kunnan ulkopuolelta.

Yhteisöllisesti toteutetuissa liikunnankehittämishankkeissa kolmas sektori on mukana tai päävastuussa. Viime vuosien erilaisia suurhankkeita ovat mm. Nummelanharjun liikuntahalli, uudet kamppailu- ja painisalit, hiihtomaja, Nummelanharjun kuntoradan peruskorjaaminen, kaksi uutta ulkokuntosalia, Kolmen tähden areena -kenttä, uimarantojen kohentaminen ja kahden tekonurmikentän sekä yleisurheilukentän pinnoitteen uusinnat.

Vihdissä liikutaan vauvasta vaariin

Varhaiskasvatusikäiset ja 1. ja 2. luokkien oppilaat ovat säännöllisen uinninopetuksen piirissä. Kaikki Vihdin koulut ovat mukana Liikkuva koulu -hankkeessa. Kouluilla on järjestöjen kautta kerhotoimintaa, jossa liikutetaan viikoittain n. 1000 peruskoululaista. Kunnan kuntosali on maksutta käytössä kaikille yläkoululaisille. Kaikki 5. ja 8.-luokkalaiset pääsevät maksutta uimahalliin. Lisäksi tarjolla on Uintipussi, jolla koko perhe saa 20 eurolla kuukauden rajattomat uintikerrat. Kunnan ja kolmannen sektorin SporttiKortti kaikille lapsille ja nuorille on maksuton etu, jonka avulla he pääsevät kokeilemaan lajeja. Vihti-Ski Center tarjoaa talvella 2018/2019 vihtiläisille ykkösluokkalaisille maksuttoman laskettelun kausikortin.

Soveltavaa liikuntaa ikääntyville toteutetaan liikuntajärjestöjen ja kunnan liikuntapalvelun kautta. Kunnon Miehet -senioriryhmä liikuttaa itseään ja muita kuntalaisia joka viikko. Kunnan lähimmäisen liikuttajat ja Nummelan Palloseura käyvät kotona liikuttamassa vanhuksia. Tuovi Siiri Hännisen säätiö ja Kuntokeskus Balanssi ovat sopineet Vihdissä yhteistyöstä. Yhteistyön tavoitteena on saada sata passivoitumisvaarassa olevaa ikäihmistä ohjattuun liikuntaan. +68-vuotiaat pääsevät tiettyinä aikoina maksutta uimaan ja kuntosalille.

Suomen liikkuvin kunta –kilpailu järjestetään 17.1.2019

Kilpailun järjestää Kuntaliitto yhteistyössä opetus- ja kulttuuriministeriön kanssa. Toista kertaa järjestettävässä Suomen liikkuvin kunta -kilpailussa etsitään kuntalaisten liikuntamahdollisuuksia erinomaisesti edistänyttä kuntaa. Tänä vuonna teemana on kuntien elinvoimaisuus ja yhteisöllisyys. Voittaja julkistetaan Helsingin Hartwall Areenalla 17.1.2019 järjestettävässä Urheilugaalassa. Viime vuonna kilpailun voiton vei Asikkala.

Lisätiedot: Vihdin kunnan liikuntatoimenjohtaja Raija Ranta-Porkka, (09) 4258 3155, raija.ranta-porkka(at)vihti.fi
Video: ”Aktiivisten ihmisten Vihti” 

Koko perheen juhla JOULUSIRKUS : MLL Vihti 95 v.

Koko perheen juhla JOULUSIRKUS la 8.12. klo 10-13 pääkirjasto, Nummela.
MLL Vihti 95 v.

Ohjelmassa:
Musiikkia, hurjan taitava, upea ja loistelias vatsastapuhuja Sari Aalto klo 11 ja 12.30,  MLL lasten kuoro klo 10.30. Onnenpyörä, joulupukki, ilmapallotyttö ym.

Kakkutarjoilu.

Lämpimästi tervetuloa sirkustunnelmaan!

Järj. MLL Vihti ja kirjasto

(Mainoksessa mainittu Tuija Rantalaisen ja Vahtikoira Veikon esitys on valitettavasti peruuntunut)

 

Joulukuun näyttelyt

Näyttelyt joulukuussa pääkirjastossa:
Kirjaston aulassa ovat esillä Kirjojen sankarit -askartelukilpailuun osallistuneet työt. Näyttelyn yhteydessä kävijät voivat äänestää omaa suosikkiaan, yleisösuosikki palkitaan tammikuussa. Kilpailu järjestettiin pääkirjaston 20 v. juhlavuoden kunniaksi.
Pääkirjastossa lehtisalin käytäväseinällä on 3.1.2019 saakka esillä näyttely Agricola 20 vuotta, joka kertoo kuvien ja lehtileikkeiden kautta pääkirjastorakennuksen historiasta.
Vitriineissä on esillä Vihdin kameraseuran vuosinäyttely 2018. Nähtävillä on seuran jäsenten omavalintaisia kuvia eri aiheista.

Seuraava sivu »