Nuorisotalot avaavat ovensa elokuussa!

Syyskausi koputtelee jo ovella!

Kirkonkylän kerhokeskus Ohari avaa ovensa ke 10.8.
Nummelan nuorisokeskus Klubi avaa ovensa ma 15.8.

Katso tarkempia tietoja täältä ->

Etsivä nuorisotyö Vimman ajankohtaista!

Hae mukaan Duunis- viikolle 1.-5.4.2019

 • yhteensä 5 päivänä klo 8-13 (yksi päivä 8-16)
 • työtehtäviä paikallisissa yrityksissä
 • maksuttomat työturvallisuus- ja hygieniapassikoulutukset
 • Vinkkejä työnhakuun ja ansioluettelon tekemiseen
 • Viikosta saat 100 € stipendirahan, hygieniapassin ja työturvallisuuskortin!
 • Hae Duunis-viikolle 13.3.2019 mennessä lähettämällä etsivä nuorisotyö Vimmaan sähköpostia( vimma@vihti.fi) ja vastaa näihin kysymyksiin: nimi, osoite, puhelinnumero, ikä, opiskelutaustasi ja miksi olet kiinnostunut Duunis- viikosta.
 • Mukaan mahtuu 10 hlöä!

Hae mukaan Nuotta-reissulle 5.-7.6.2019!

 • Paikka: Nuorisokeskus Marttinen, Virrat
 • 18-29- vuotiaille vihtiläisille, joilla ei ole opiskelu- tai työpaikkaa
 • Lähde mukaan viettämään ikimuistoista reissua hyvän ruoan ja tuttujen ohjaajien kera. Pääset kokemaan hauskoja elämyksiä tai vaihtoehtoisesti nauttimaan Marttisen kauniista luonnosta ja rauhasta.
 • Kuljetus, majoitus, ohjelma ja ruokailut ovat reissuun lähtijöille maksuttomia.
 • Sitova ilmoittautuminen viimeistään 30.4.2019
 • Lisätietoa kohteesta www.marttinen.fi
 • Kysy lisää Nuotta -reissusta tai ilmoittaudu sähköpostilla mukaan:  erityisnuorisotyöntekijä Niina Merta p. 044-7674727, niina.merta@vihti.fi

Kirjailijavieraana Teemu Keskisarja

Kirjailija, historioitsija ja dosentti Teemu Keskisarja on vieraana Vihdin pääkirjastossa 7.3.2019 klo 18.
Hän kertoo uusimmasta kirjastaan Saapasnahkatorni: Aleksis Kiven elämänkertomus (Siltala 2018). Kirjassaan Keskisarja on pyrkinyt löytämään uusia puolia arvostamansa kirjailijan elämästä ja kuolemasta. Hän kuvaa Kiven elämää ilmeikkäästi ja lukijaa kiinnostavalla tavalla. Kirjan kirjoittamiseksi on tehty myös paljon taustatyötä.

Saapasnahkatorni valittiin Vuoden tiedekirja 2018 -palkinnon finalistiksi.

 

Kirjan esittely kustantajan sivuilla

 

Sepänpihan kotinäyttely Vihdissä 2020, kotisivut on nyt julkaistu

Sivustolta löytyy tietoja näyttelystä järjestelyineen näyttelyvieraille, rakentajien yhteistyökumppaneille ja muille kiinnostuneille. Nyt sivuilla on mm. linkit Kotinäyttelyn rakentumista seuraaviin blogeihin, lista ensimmäisistä yhteistyökumppaneista, Sepänpihan havainnekuva ja kunnan yhteystietoja. Tietoja sivustolle lisätään näyttelyn suunnittelun edetessä esim. sisäänpääsylipuista ja näyttelyohjelmasta sekä näyttelyalueen kartta.

Sepänpihan Kotinäyttely on Vihdissä ajalla 25.6.-5.7.2020. Kotinäyttelyssä tullaan esittelemään yksilöllisiä pientalokohteita, jotka edustavat tulevaisuuden asumismuotoja ja -ratkaisuja.  Ohjelmaa on päivittäin koko perheelle.

www.kotinayttely.fi

 

 

Länsi-Uudenmaan poliisilaitoksen tiedote lupapalvelupisteiden aukioloajoista

Nummelan lupapalvelupiste on kesätauolla 1.6.-31.8.2019

Länsi-Uudenmaan poliisilaitoksen koko tiedote on luettavissa allaolevasta linkistä.

Tiedote Länsi-Uudenmaan poliisilaitoksen lupapalvelupisteiden aukioloaikojen tilapäinen rajoittaminen (pdf)

 

Katu ja puistosuunnitelmaehdotuksien nähtävillä pitäminen

Seuraavat katu- ja puistosuunnitelmaehdotukset pidetään maankäyttö- ja rakennusasetuksen 43 §:n mukaisesti julkisesti nähtävillä Vihdin kunnan virastossa Asemantie 30:ssä, 1. kerroksessa sekä internet-osoitteessa: http://www.vihti.fi/kuulutukset/tie- ja katusuunnitelmat, yleiset alueet, 14 päivän ajan, 18.2. – 4.3.2019 välisenä aikana.
Ojakkala, Hiekka, kaava Oj 13:
– katusuunnitelmaehdotus: Ukintien katusuunnitelma  asemapiir1   asemapiir2  pituusleikkaus  tyyppileikkaus
Nummela, Vanha-Nummela, kaavaN180:
– puistosuunnitelmaehdotus: Aatteenpuiston puistosuunnitelma  asemapiirustus_20022019

Lisätietoja katusuunnitelmasta antavat: vs. yhdyskuntatekniikan päällikkö Jonas Lindgren p. 0447674 457 ja suunnittelija Kristiina Kemppainen p. 044 4675 325, sähköposti: etunimi.sukunimi@vihti.fi, sekä puistosuunnitelmasta johtava puutarhuri Teuvo Vessman p. 0447674 664.
Mahdolliset muistutukset on toimitettava Vihdin kunnan kaavoitus- ja tekniselle lautakunnalle ennen nähtävillä olon päättymistä osoitteella:
PL 13, 03101 Nummela. Muistutukset tulee varustaa merkinnällä: Muistutus katusuunnitelmasta/puistosuunnitelmasta 4.3.2019.

Vihdin kunta
Infra- ja tukipalvelut/kunnallistekniikka

 

Kalevala -juhla su 3.3.2019 klo 14 pääkirjastossa

Kalevala -juhla su 3.3.2019 klo 14:00
Pääkirjasto, Nummela.

Musiikkia: Aino Saastamoinen, Minttu Ristiniitty ja Aino-Maria Ollikainen.
Vihti Gymin Korennot -ryhmä.
Juhlapuhe: päätoimittaja Sirkka-Liisa Mettomäki.
Kahvitarjoilu.

Tervetuloa!

Järj. Vihdin Kalevalaiset Naiset ry

”Kuusikon” avajaiset 14.2.2019

Otalammen päiväkodin ja koulun uuden laavun avajaisia vietettiin 14.2. Paikalla olivat laavun rakentaneet talkoolaiset Toni Salenius ja Kurt Sibakov ja laavuhankkeen primus motor, päiväkodin lastenhoitaja Riitta Morko. 


Laavu sai nimekseen ”Kuusikko”.  Paikalle kokoontui illan mittaan otalampelaisia ihailemaan komeaa, talkoilla rakennettua laavua.

 

Laavua voivat käyttää päiväkodin ja koulun lisäksi myös kyläläiset. 

 

Talviloma täynnä mahdollisuuksia

Perinteiseen tapaan Vihti tarjoaa talvilomaviikolla paljon nuorisoa kiinnostavaa ohjelmaa: temmellystä, melontaa, kuvataidetta, shakkia ja monenlaista muuta. Viikko päättyy Ojakkalan kylätoimikunnan järjestämään talviriehaan 24.2. sunnuntaina.

”Vihdissä on jo pitkään järjestetty syys- ja hiihtolomilla lapsille ja nuorille toimintaa, jollaista he itse ovat ilmoittaneet kaipaavansa. Esimerkiksi temmellyspäivien suosio on kasvanut jatkuvasti, ja nykyisin osallistujia on jo useita satoja”, sanoo liikunnanohjaaja Sanni Virta Vihdin Liikuntapalveluista.

Temmeltäminen, kiipeily, temppuradalla taiturointi – tällaisia asioita lapset haluavat nykyisin harrastaa. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että perinteiset lajit kuten hiihto ja jääkiekko menettäisivät harrastajia temppuilulle.

”Lajiliitoissakin ymmärretään, että lasten ja nuorten on hyvä harrastaa monipuolista liikuntaa. Yksipuolinen lajiharjoittelu lisää loukkaantumisriskiä ja voi joillekin olla jopa tylsää. Uskon, että temmeltäminen ja leikkiminen voisi tehdä hyvää kaikille ammattiurheilijoillekin. Huumoria ei pitäisi koskaan unohtaa”, Virta sanoo.

Urheiluseurat ovat aina olleet mukana talviloman tapahtumissa. Jatkoa ajatellen Virta toivoo, että mukaan tulisi yhä useampi seura ja että niiden myötävaikutuksella esimerkiksi temmellyspäiviä voitaisiin järjestää useissa Vihdin kylissä ja taajamissa.

”Kiinnostavien tapahtumien järjestämiseen tarvitaan ennen kaikkea mielikuvitusta ja tahtoa. Kunta on kyllä valmis tukemaan hyviä ideoita. Hauska esimerkki urheiluseuran luovuudesta on esimerkiksi Hiidenveden Purjehtijoiden melontakokeilu uimahallilla ensi keskiviikkona. Siihen saa osallistua maksutta jokainen uimataitoinen henkilö”, Virta sanoo.

 

Talvilomaviikko lähestyy!

Kirkonkylän liikekeskuksen asemakaava ja asemakaavan muutos alkaa

Kirkonkylä on viime vuosina ollut lievästi taantuva sekä palveluiden että asukasmäärän suhteen. Vihdin kunnan tavoitteena on edistää sekä kunnan että sen taajamien elinvoimaisuutta ja mahdollistaa asukkaiden aktiivinen elämäntapa. Kunta tavoittelee vuotuista yhden prosentin väestönkasvua, joka turvaa elinvoiman kehittymisen hallitulla tasolla.

Kaavatyön tavoitteena on tutkia lisärakentamismahdollisuuksia kirkonkylän keskustan alueella ja tiivistää alueen taajamarakennetta huomioiden kuitenkin ympäristön erityispiirteet ja mm. kulttuurihistorialliset arvot. Kirkonkylän keskusta-alueella on syytä kiinnittää erityistä huomiota siihen, että uudisrakentaminen soveltuu ympäröivään rakentamiseen ja on ulkoasultaan muutoinkin taajamakuvaan soveltuvaa. Uudisrakentamisen tulee tukea kirkonkylän taajamakuvan eheyttä ja omaleimaisuutta. Kirkonkylän elinvoimaisuuden ylläpitämiseksi on tarpeellista saada uusia asukkaita aivan taajaman keskustan tuntumaan.

Lue lisää vireille tulleesta asemakaavahankkeesta!

 

Maestro Markus ja Fiktio Fakta: tanssiesitys lapsille

Tervetuloa tanssin maailmaan! Kirkonkylän kirjastossa la 2.3.2019 klo 13 nähdään Maestro Markuksen ja Fiktio Faktan tanssiesitys, jossa tanhutaan ja tutustutaan tanhutanssiin.
Esitys tarjoaa lapsille musiikkiteatterin keinoin tietoa ja kokemuksia kansantansseista, suomalaisista kansantanssien ja kansanmusiikin perinteistä sekä laajemmin Suomen kulttuurihistoriasta. Lapset voivat halutessaan myös osallistua itse esitykseen.

Esitys sopii kaikenikäisille.

Seuraava sivu »