Kesätyöseteli kädessä askelta lähempänä unelmien kesätyöpaikkaa

28.1.2019

Viime kesän positiivisten kokemusten siivittämänä Vihdin kunta myöntää jälleen 150 kesätyöseteliä 15-18 -vuotiaille (2001-2004 -syntyneille) vihtiläisille nuorille kesäksi 2019.

Nuori voi hakea jo nyt kesätyöpaikkaa vihtiläisestä yrityksestä tai rekisteröityneestä yhdistyksestä. Työnantajana voi toimia yritys tai rekisteröitynyt yhdistys, jolla on kiinteä toimipiste/säännöllistä toimintaa Vihdissä, jolloin kesätyösetelillä työllistetty nuori työskentelee Vihdin kunnan alueella. Yksi työnantaja voi palkata maksimissaan kolme nuorta kesätyösetelin avulla. Työnantaja ei voi palkata perheenjäseniään kesätyösetelillä, eikä työnantajana voi toimia yksityistalous, perhe, yksityinen henkilö, seurakunta, kunta, kuntayhtymä tai valtio.

Työnantajan kannattaa olla kesätyösetelillä palkattavan nuoren valinnoissa nopea, sillä työnantaja täyttää nuoren ja yrityksen/yhdistyksen tiedot sähköiseen ilmoittautumisjärjestelmään. Ilmoittautuminen avautuu 4. helmikuuta ja päättyy 1. huhtikuuta osoitteessa www.vihti.fi/ilmoittautumiset. Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Sähköinen järjestelmä näyttää reaaliaikaisesti jäljellä olevien kesätyöseteleiden määrän. Kesätyöseteleitä ei voi varata. Nuoren aktiivisuus ja työnantajan ripeys nuorten kesätyöntekijöiden valinnoissa ja ilmoittautumispäivän huomioimisessa ratkaisee. Yksi nuori voi saada yhden kesätyösetelin kesän 2019 aikana.

”Kesätyöseteli mahdollistaa nuorille ensimmäisen kosketuksen työelämään ja on työnantajalle turvallinen tapa palkata nuoria töihin. Kuvataidekoululla tarvitaan kesän alussa aina apukäsiä ja taidealasta kiinnostuneet nuoret pääsevät työn kautta tutustumaan kuvataiteilijan ja kuvataideopettajan ammattiin.”

– Katja Uksila / Rehtori, Kuvataidekoulu

Lisätietoja: www.vihti.fi/kesatyoseteli

Salla Saaristo / Vihdin nuorisopalvelut
0504080017
salla.saaristo(at)vihti.fi