Poissaolot
Poissaolojen selvittäminen
- Poissaolot on aina selvitettävä Wilman kautta.
- Alaikäisen poissaolot selvittää huoltaja; täysi-ikäisellä opiskelijalla on oikeus selvittää poissaolonsa itse.
- Selvittämättömät tai aiheettomat poissaolot johtavat kurssin keskeytykseen (=arvioimatta jättämiseen).
- Luvallisistakin poissaoloista aiheutuva näyttöjen puuttuminen voi olla este kurssin suorittamiselle.
- Jos huoltajalla ei ole mahdollisuutta käyttää Wilmaa, on käyttöesteestä ilmoitettava ryhmänohjaajalle ensi tilassa.
- Mikäli opiskelija 18 vuotta täytettyään poistaa huoltajilta oikeuden nähdä Wilman kautta suorituksiaan, hänen tulee ilmoittaa siitä itse koulusihteerille. Ilman tätä kirjallista pyyntöä huoltajalla säilyvät Wilma-oikeudet.
- Huom! Opiskelijan kannalta on ehdottoman suotavaa, että huoltajilla on Wilma-yhteys koko lukion ajan.
Pidempi sairaus
Yli kolmen (3) päivän sairastapauksista on hyvä ilmoittaa Wilman kautta tai sähköpostitse ryhmänohjaajalle JA kurssien opettajille, jotta oikeus jatkaa kurssia säilyy. Pidä itse huolta läksyistä, jotta et jää opinnoissasi jälkeen. Yli kolmen päivän pituisista tai toistuvista sairaspoissaoloista koulu edellyttää lääkärintodistusta.
Etukäteen tiedossa olevat poissaolot
Korkeintaan viikon mittaisista (1-5 koulupäivää) poissaoloista on opiskelijan tai hänen huoltajansa pyydettävä lupa ryhmänohjaajalta. Yli viiden päivän ja enintään vuoden mittaiseen poissaoloon pyydetään lupa rehtorilta.
Loma-anomus laaditaan Wilmassa Hakemukset ja lomakkeet -kohdassa olevalle lomakkeelle, joka on jätettävä ryhmänohjaajalle tai rehtorille hyvissä ajoin, jotta mahdollinen lupa saadaan opettajien tietoon. Alaikäisen opiskelijan kohdalla huoltaja tekee poissaolohakemuksen. Opiskelijalle myönnetty poissaololupa tulee näkyviin Wilmaan.
Kouluaikana tapahtuvia matkoja suunniteltaessa on syytä ottaa huomioon seuraavat seikat:
- poissaololupa myönnetään vain erittäin perustellusta syystä,
- usean päivän lomaa ei myönnetä arviointiviikolle kuin poikkeustapauksissa,
- runsaat poissaolot vaikeuttavat aina opiskelua,
- koulu ei ole velvollinen järjestämään lisäopetusta, erillisiä kokeita tai uusintakokeita opiskelijalle, joka on ollut poissa
Autokoulun ajotunnit, työssäkäynti ja muut vastaavanlaiset poissaolot ovat aiheettomia poissaoloja, joiden vuoksi kurssi saatetaan jättää arvioimatta.
Sairaus, terveydentilan hoito, osallistuminen koulun muuhun toimintaan (retket, ylioppilaskirjoitukset, opinto-ohjaajan luona käynti, oppilaskunnan hallituksen kokoukset yms.), osallistuminen viranomaistoimintaan (poliisikuulustelu, insinööriajo, ajokortin kirjallinen koe) ja muu kurssin opettajan kanssa etukäteen sovittu meno eivät sitä vastoin ole luvattomia poissaoloja.
Muista kuin äkillisestä sairastumisesta johtuvista poissaoloista opiskelija on velvollinen esittämään kurssin opettajalle selvityksen etukäteen ja keskustelemaan hänen kanssaan.
Myöhästyminen
Oma menestymisesi vaatii, että teet työsi rehdisti ja täsmällisesti. Oppitunneilta myöhästyminen häiritsee aina kaikkien työskentelyä, ja siksi sitä on vältettävä. Aiheettomasta myöhästymisestä voi seurata se, että opiskelijaa ei oteta oppitunnille lainkaan.
Poistumislupa oppitunnilta
Oppitunneilta ei poistuta kesken opetuksen kotimatkabussiin, sillä se häiritsee työskentelyä.
Mikäli odotusaikasi kuitenkin muodostuisi yli 2 tunniksi, voit saada poistumislupalapun klo 15.45 ja sen jälkeen päättyville tunneille kotimatkakuljetukseen ehtimiseksi. Näytä lupa oppitunnin pitäjälle ja kerro, että sinun on lähdettävä esim. 5 minuuttia ennen tunnin päättymistä. Kokonaisia oppitunteja lupa ei koske. Pyydä lupalappu opinto-ohjaaja Liisa Hämäläiseltä.
Viimeksi päivitetty 25.08.2022