Toimenpiteitä joukkoliikenteen parantamiseksi

Tiedote 9.8.2018: Suora bussiyhteys Nummelan ja Leppävaaran välillä käynnistynyt 9.8.

Torstaista 9.8. lähtien Vihdin Nummelasta pääsee suoralla bussiyhteydellä Espoon Leppävaaraan. Pohjolan Liikenteen liikennöimiä vuoroja kulkee 10 päivässä molempiin suuntiin.

Bussit lähtevät Nummelan linja-autoasemalta ja ne pysähtyvät muun muassa Lommilan ja Säterin pysäkeillä. Vuoroilla kelpaavat Pohjolan Liikenteen ja Matkahuollon liput. Lippuja voi ostaa myös bussista.

Torstaista 9.8. lähtien Pohjolan Liikenteen Länsi-Uudenmaan bussivuoroja ajetaan syysaikataulun mukaisesti. Aikatauluihin on tehty pieniä lähtöaika-, reitti- ja pysäkkimuutoksia. Uusiin aikatauluihin voi tutustua Pohjolan Liikenteen verkkosivuilla.

Tarkimmat pysäkkikohtaiset aikataulut löytyvät puolestaan Matkahuollon aikatauluhausta.

Lisätietoja Vihdin kunnan aiemmasta tiedotteesta>>

Tiedote 29.8.2018: Vihdin sisäisen joukkoliikenteen ostovuorot ovat kaikkien käytössä

Vihdin sisäisen joukkoliikenteen ostovuorot ovat kaikkien käytössä

Tiedote 24.5.2018: Bussiyhteys Nummelasta Leppävaaran asemalle

Vihdin kunnanhallitus päätti syksyllä 2017 parantaa joukkoliikenteen yhteyksiä Vihdistä pääkaupunkiseudulle järjestämällä liityntäyhteyden pääkaupunkiseudun raideliikenteeseen. Koska kyse on kuntarajat merkittävästi ylittävästä liikenteestä, on yhteyden hankinta edellyttänyt neuvotteluja Uudenmaan ELY-keskuksen ja Helsingin seudun liikenne -kuntayhtymä HSL:n kanssa. Yhteys päätettiin toteuttaa Nummelan ja Leppävaaran aseman välille. Linja kulkee Nummelan linja-autoasemalta moottoritietä pitkin Kehä I:lle. Lähtö- ja päätepysäkkinä Leppävaarassa on Kehä I:n sillalla oleva Leppävaaran aseman pysäkkipari.

Uudenmaan ELY-keskus on avannut tarjouskilpailun vuorojen liikennöinnistä. Tarjousten jättöaika päättyy 11.6.2018. Lopullinen päätös vuorojen ostamisesta käsitellään Vihdin kunnanhallituksessa tarjouskilpailun päätyttyä. Vuorojen liikennöinnin on tarkoitus alkaa kouluvuoden käynnistyessä 9.8.2018.

Lisätietoja: kuljetus- ja hankinta-asiantuntija Salla-Mari Rintala, puh. (09) 4258 3108, salla-mari.rintala(ät)vihti.fi

Tiedote 22.5.2018: Karkkila – Otalampi – Helsinki (346) linjan jatko 4.6.2018 alkaen

Kunnasta on tiedusteltu Karkkila – Helsinki välin vuorojen jatkumista 4.6. jälkeen. Vuorot ajetaan Vanhan Porintien (MT 120) kautta ja ne palvelevat Vihdissä mm. Otalammen alueen matkustajia. Kaikkien MT 120 pitkin ajavien vuorojen tiedot eivät tällä hetkellä näy Matkahuollon aikataulupalvelussa.

Vuorot on kilpailutettu keväällä 2018 ja uusi sopimuskausi alkaa 4.6.2018. Vuorotiedot Matkahuollon aikataulupalveluun päivitetään liikennöitsijöiden toimesta. Koska liikennöitsijä ei ole ollut vielä tiedossa, ei aikatauluja ole Matkahuollon sivuilla vielä ollut. Nyt kilpailutus on ratkaistu ja vuorot hoitaa Linjaliikenne Kivistö Oy. Vie kuitenkin aikansa, ennen kuin kaikki kesäajan aikataulutietojen päivitykset saadaan vietyä Matkahuollon järjestelmään.

Uudenmaan ELY-keskuksen, Karkkilan kaupungin ja Vihdin kunnan yhdessä rahoittamat vuorot jatkavat siis liikennöintiä edelleen 4.6.2018 jälkeen. Kyseessä olevat vuorot ovat:

M-P 6:30 Karkkila – Helsinki 7:55 (346)
M-P 17:20 Helsinki – Karkkila 18:30 (346)
M-P 5:25 Karkkila – Helsinki 7:05 (346)
M-P 16:15 Helsinki – Karkkila 17:45 (346)

Joukkoliikenne

Vihdin kunnan joukkoliikenne perustuu pääosin yksityisten linja-autoyritysten palvelutarjontaan. Valvovana lupaviranomaisena toimii Uudenmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY). Kunta tekee yhteistyötä linja-autoyritysten, ELY-keskuksen ja muiden alan toimijoiden kanssa joukkoliikenteen ylläpitämiseksi ja kehittämiseksi.

Kunta tukee joukkoliikenteen käyttöä tarjoamalla kuntalaisten käyttöön edulliset Vihtilipun, Länsi-Uudenmaan seutulipun ja HSL -alueen aikuisten sarjalipun. Kunta täydentää linja-autoliikenteen vuorotarjontaa ostovuoroilla, jotka toteutetaan omana kilpailutuksena tai yhteishankintana naapurikuntien ja/tai ELY-keskuksen kanssa.

Lisäksi kunta järjestää asiointi- ja palveluliikennettä. Asiointiliikennettä ajetaan Vihtijärveltä tilataksilla kahtena päivänä viikossa. Palveluliikenteen autot liikennöivät kolmena päivänä viikossa Vihdin kirkonkylältä ja Nummelasta. Nummelassa on lisäksi yksi kesäaikana ajettava vuoro.

Lisätietoja Vihdin joukkoliikenteestä löydät Uudenmaan joukkoliikennesivustolta osoitteesta:

Tiedote 17.11.2017: Joukkoliikenteen kehittämiseen liittyvä blogi avattu marraskuussa: kommentoi ja vaikuta!

Tiedote 26.9.2017: Vihdin kunta ryhtyy toimenpiteisiin joukkoliikenteen parantamiseksi

Vihdin kunta ryhtyy toimenpiteisiin joukkoliikenteen parantamiseksi

Viimeksi päivitetty 16.11.2018

Vihdin kunnassa joukkoliikenneasioita hoitavat:

kuljetus- ja hankinta-asiantuntija
Salla-Mari Rintala (virkavapaalla)
salla-mari.rintala(ät)vihti.fi

vs. kuljetusasiantuntija
Kaisa Suonperä
kaisa.suonpera(ät)vihti.fi

reittisuunnittelija
Saila Wessman