Ammattiliittojen ylityö- ja vuoronvaihtokiellon vaikutukset Vihdin varhaiskasvatukseen 26.-28.9.2018

21.9.2018

Hyvät lasten huoltajat! 

Useat ammattiliitot ovat julistaneet jäseniään koskevan määräaikaisen ylityö- ja vuoronvaihtokiellon. Se alkaa keskiviikkona 26.9.2018 klo 6:00 ja päättyy perjantaina 28.9.2018 klo 23:59. Tällä toimella ammattiliitot painostavat Suomen hallitusta perumaan suunnitelmansa heikentää irtisanomissuojaa alle 20 henkeä työllistävissä yrityksissä. Useat ammattiliitot ovat ilmoittaneet vastustavansa hallituksen esitystä, joka asettaa työntekijät eriarvoiseen asemaan sillä perusteella, minkä kokoisessa yrityksessä työskentelevät.

 Ylityö- ja vuoronvaihtokielto ei ole lakko. Ammattiliittojen jäsenet tekevät töitä normaalisti ennalta suunniteltujen työvuorolistojen mukaisesti, mutta eivät tee ylitöitä eivätkä vaihda työvuoroja työnantajan aloitteesta. Tämä saattaa tuoda meillä varhaiskasvatuksessa haasteita siinä tilanteessa, että henkilökunnan keskuudessa tulee yllättäviä poissaoloja ajalla 26.-28.9.2018 ja jos emme saa poissaoloja paikattua sijaisilla.

 Pyydämme teitä vanhempia huomiomaan tämän asian ja ymmärtämään tilanteita, joissa joudumme esimerkiksi yhdistämään lapsiryhmiä tai jopa supistamaan aukioloaikoja. Teemme kaikkemme, että saamme hoidettua lapset normaalisti näiden päivien aikana. Toiveemme on, että näinä kolmena päivänä kiinnittäisitte erityisesti huomiota lasten päivähoitopäivien pituuteen.