Itsenäisyyspäivän juhla Vihdissä 6.12.2018

22.11.2018

Vihdin kunta ja seurakunta järjestävät perinteisen itsenäisyyspäivän juhlatilaisuuden Vihdin kirkonkylässä torstaina 6.12.2018. Tilaisuus alkaa jumalanpalveluksella Vihdin kirkossa klo 10. Sankarihaudoilla on messun ajan perinteinen kunniavartio. Jumalanpalveluksen jälkeen Suomen itsenäisyyspäivän juhlatilaisuus on Vihdin seurakuntatalossa. Rintamaveteraaneilla ja heidän puolisoillaan on mahdollisuus saada tilaisuuteen kuljetus.

Vihtiläisten reservin aliupseerien kunniavartio järjestäytyy sankarihaudoille klo 9.45 ja sanajumalanpalvelus alkaa klo 10 Vihdin kirkossa. Jumalanpalveluksen liturgina toimii kirkkoherra Pekka Valkeapää, saarnan pitää kappalainen Matti Helimäki ja kanttorina on Ulla Eho-Saario. Kirkossa ja sankarihaudoilla esiintyy Vihdin Reserviläiskuoro.

Messun jälkeen on seppelten lasku Vihdin sankarihautausmaalla. Sankarihaudoilla palavat Vihdin Rotarien muistokynttilät hiljentymisen ja kunnioituksen merkkeinä. Puheen sankarihautausmaalla pitää kirkkovaltuuston puheenjohtaja Pentti Kurunmäki.

Vihdin seurakuntatalossa pidettävä itsenäisyyspäivän juhlatilaisuus alkaa klo 11.30 kahvitarjoilulla. Veteraaneille on tarjolla lounas seurakuntatalon seurakuntasalissa messun jälkeen.

Itsenäisyyspäivänjuhlan tervetuliaissanat lausuu kunnanvaltuuston puheenjohtaja, kansanedustaja Eerikki Viljanen. Juhlapuheen pitää kunnanhallituksen 1. varapuheenjohtaja Anu Rajajärvi.  Itsenäisyyspäivän juhlassa julkistetaan myös Vihti-mitalin saaja. Juhlassa esiintyy ohjelmaryhmä Sananjalka. Juhlatilaisuuden juontaa Erkki Hakkarainen. Tilaisuuden päättää yhteisesti laulettu Maamme-laulu.

Kuljetusta tarvitsevat rintamaveteraanit ja heidän puolisonsa voivat ottaa yhteyttä Juhani Rantaan maanantaihin 3.12. mennessä, puh. 0500 817 373.
 
Tilaisuus on maksuton ja kaikille avoin. Lämpimästi tervetuloa!