Aivot liikkeelle! Tervetuloa kuulemaan liikunnan vaikutuksista koulumenestykseen.

16.1.2019

Koulupäivän aikaisella liikunnalla on monia myönteisiä vaikutuksia oppimiselle ja myös vapaa-ajalla tapahtuvan liikunnan on todettu olevan yhteydessä hyvään koulumenestykseen.

Viimeisen parin vuosikymmenen aikana aivotutkijat ovat selvittäneet, miten liikunta ja liike vaikuttavat aivoihin ja oppimiseen. Jyväskylän normaalikoulun tutkija-opettaja (fysiikan lehtori, FM) Hannu Moilanen vierailee helmikuussa Vihdin yläkouluilla kertomassa liikunnan positiivisista vaikutuksista oppilaille ja koulun henkilökunnalle.

Kutsumme myös kaikki Vihdin peruskoululaisten vanhemmat kuuntelemaan, kun Moilanen kertoo, miten oppilaat voivat hyötyä liikunnan positiivista vaikutuksista koulupäivän aikana ja arjessa. Luennolla tarjotaan tietoa viimeisimmistä tutkimuksista ja siitä, miten liikunta, uni, stressi ja ravinto vaikuttavat aivoihin ja oppimiseen. Tilaisuudessa tarjotaan myös konkreettisia vinkkejä siihen, miten kotona voitaisiin tukea oppilaan kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin kehitystä ja oppimista.

Molemmilla luennoilla osallistujien kesken arvotaan 30 euron lahjakortti (1 kpl/luento) palveluiden ostoon Vihdin kunnan liikuntapalveluilta. Lahjakortilla saa ostettua esimerkiksi uintipussin, jolla koko perhe saa uida niin paljon kuin ennättää yhden kuukauden aikana (ostopäivästä laskettuna) tai muita kunnan liikuntapalveluja.

Tilaisuuksia järjestetään kaksi:

Ke 6.2.2019 klo 18.00 – 19.00 Kuoppanummen koulukeskuksen ruokala (käynti pääovesta)
Ma 25.2.2019 klo 18.15 – 19.15 Nummelanharjun koulun ruokala

Lämpimästi tervetuloa!

Lisätietoja:

Liikkuva koulu -hankkeen koordinaattori Pauliina Saarinen-den Hollander p. 0440 421 183, pauliina.saarinen-den_hollander(ät)vihti.fi

Tutustu myös:

Opetushallituksen sekä LIKES-tutkimuskeskuksen julkaisema tilannekatsaus, johon on koottu tietoa vuosien 1990─2016 aikana tiedelehdissä julkaistuista tutkimuksista.

”Vähän liikkuva nuori yläkoulussa” sekä muita Liikkuva koulu -tutkimustiivistelmiä >>

Liikkuva koulu -hankkeen puitteissa järjestetään koulutuksia myös opettajille. Kuvassa Vihdin opettajien Draamaa koulupäivään -koulutuksessa kehittämä ”Liikkuva koulu -kone”.