Talviloma täynnä mahdollisuuksia

14.2.2019

Perinteiseen tapaan Vihti tarjoaa talvilomaviikolla paljon nuorisoa kiinnostavaa ohjelmaa: temmellystä, melontaa, kuvataidetta, shakkia ja monenlaista muuta. Viikko päättyy Ojakkalan kylätoimikunnan järjestämään talviriehaan 24.2. sunnuntaina.

”Vihdissä on jo pitkään järjestetty syys- ja hiihtolomilla lapsille ja nuorille toimintaa, jollaista he itse ovat ilmoittaneet kaipaavansa. Esimerkiksi temmellyspäivien suosio on kasvanut jatkuvasti, ja nykyisin osallistujia on jo useita satoja”, sanoo liikunnanohjaaja Sanni Virta Vihdin Liikuntapalveluista.

Temmeltäminen, kiipeily, temppuradalla taiturointi – tällaisia asioita lapset haluavat nykyisin harrastaa. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että perinteiset lajit kuten hiihto ja jääkiekko menettäisivät harrastajia temppuilulle.

”Lajiliitoissakin ymmärretään, että lasten ja nuorten on hyvä harrastaa monipuolista liikuntaa. Yksipuolinen lajiharjoittelu lisää loukkaantumisriskiä ja voi joillekin olla jopa tylsää. Uskon, että temmeltäminen ja leikkiminen voisi tehdä hyvää kaikille ammattiurheilijoillekin. Huumoria ei pitäisi koskaan unohtaa”, Virta sanoo.

Urheiluseurat ovat aina olleet mukana talviloman tapahtumissa. Jatkoa ajatellen Virta toivoo, että mukaan tulisi yhä useampi seura ja että niiden myötävaikutuksella esimerkiksi temmellyspäiviä voitaisiin järjestää useissa Vihdin kylissä ja taajamissa.

”Kiinnostavien tapahtumien järjestämiseen tarvitaan ennen kaikkea mielikuvitusta ja tahtoa. Kunta on kyllä valmis tukemaan hyviä ideoita. Hauska esimerkki urheiluseuran luovuudesta on esimerkiksi Hiidenveden Purjehtijoiden melontakokeilu uimahallilla ensi keskiviikkona. Siihen saa osallistua maksutta jokainen uimataitoinen henkilö”, Virta sanoo.

 

Talvilomaviikko lähestyy!