Posetiivi ja merkillinen Mirtelli PopUp-museossa 20.3.

13.3.2019

Posetiivarit kiersivät markkinoita, pihoja ja kyliä noin sadan vuoden ajan, ja italialainen soittoniekka eläimineen ja onnenlehtineen oli aikansa todellista kansankulttuuria. Vielä 1950-luvulla Vihdinkin teitä kulki vanha ja harmaantunut italialaismies posetiivinsa kanssa. Keskisellä Uudellamaalla ja eteläisessä Hämeessä hänet tunsivat lähes kaikki, mutta silti ei kukaan. Kuka tuo mies – Italian äijä, Vallan hyvä, Passar bra, Jeeramont, Vaalmont tai Aleksanteri – oli? Suomalaiseen posetiivarihistoriaan vihkiytynyt toimittaja ja posetiivari Markku Karvonen on perehtynyt muistitietoon ja arkistoaineistoon ja selvittänyt merkillisen Mirtellin tarinan.

Vihdin museo järjestää keskiviikkona 20.3.kello 17.00 illan suomalaisesta posetiivarihistoriasta musiikkia unohtamatta. Tilaisuus järjestetään Vihdin PopUp-museossa Nummelan Funkis-Aurassa (Asemantie 1, 03100 Nummela) ja on avoin kaikille kiinnostuneille. Lisätiedot Vihdin museosta 09 4258 3185 tai museo@vihti.fi